IMG22085673

حسن عباسی در همایش «صداقت و اسلام آمریکایی»

از اول انقلاب تا امروز ۸ مرحله با آمریکا مذاکره کردیم و رودست خوردیم/ جان کری همین دیروز گفت تحریم‌ها پابرجا می‌ماند

کارشناس مسائل استراتژیک گفت: در جمهوری اسلامی هشت بار مذاکره با آمریکا اتفاق افتاده و ما رو دست خورده ایم، چرا دوباره تکرار می شود؟ اطمینان آمریکا از این است که می داند ما ملت مسلمان به تعهدات خودمان عمل می کنیم، اما…

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن عباسی، کارشناس مسائل استراتژیک عصر امروز در همایش صداقت و اسلام آمریکایی که به همت بسیج دانشجویی دانشکده روان شناسی دانشگاه علامه در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به گرامیداشت ۱۳ آبان روز ملی استکبارستیزی گفت: هر ساله ۱۳ آبان برای ما یادآور مرحله ای از انقلاب اسلامی به ویژه تسخیر لانه جاسوسی و اقدام انقلابی دانشجویان خط امام است؛ که به تعبیر امام، انقلاب دوم رقم خورد و این دانشجویان توانستند از حجم گسترده اسناد ریزریز شده، آن را بازسازی کرده و اطلاعات مهمی را به دست آوردند و ثابت کنند که وظیفه سفارت آمریکا در هر کشوری جاسوسی و مدیریت جریان ها و ایجاد شرایط و شکاف بین گروه ها و انحراف کشورهاست؛ که در ایران هم هدف آنها انحراف انقلاب اسلامی و رساندن انقلاب نوپا به سمت آمریکا بود.

وی افزود: کافی است به برخی از سریال های آمریکایی نگاه کنید و اقدامات جاسوسی آمریکا را ببینید که برخلاف نظریاتی که در دانشکده های سیاسی ما مطرح می شود، کارکرد این ایالت در کشورها، دخالت در امور کشور مبدا و انحراف است. بنابراین حقیقت آنچه که در لانه جاسوسی گذشت، می توانیم در سریال هوملند ببینید. این همان چیزی است که سال ۵۸ در ایران رقم خورد و دانشجویان خط امام هوشیارانه توانستند این سفارت را اشغال کرده و آنها را از کشور بیرون کنند؛ که این اقدام سبب شده ایران در ۳۶ سال گذشته بدون سفارت آمریکا روی پای خودش بایستد و قطع ارتباط تا به امروز استمرار داشته و الگویی به جهان ارائه شده که کشوری بدون ارتباط با آمریکا می تواند امور خود را گذرانده و به پیشرفت های چشمگیری برسد. همین مسائل، آمریکا را نگران کرده؛ چون نبود سفارتخانه که پایگاهی برای ضربه زدن به کشور مبدا است، وجود ندارد.

عباسی ادامه داد: وزارت خارجه آمریکا مانند وزارت کشور ما است که استانداری ها را در استان ها هدایت می کند. این وزارتخانه ۵۵ ایالت در کشورهای دیگر را زیر نظر دارد و آنها را ساماندهی و مدیریت می کند و  به خودش حق مداخله مستقیم در هر کشوری می دهد. به همین دلیل بود که سفارتخانه در ایران اشغال شد. ما معتقدیم کسی که در زمین مستکبر است، دقیقا مقابل خدا می ایستد و مبارزه با آن واجب است؛ مبارزه با استکبار جهانی فراتر از آمریکا و غرب است.

کارشناس مسائل استراتژیک در خصوص مذاکره با آمریکا از ابتدای انقلاب تاکنون گفت: بعد از انقلاب تاکنون ما هشت مرحله مذاکره با آمریکا داشتیم؛ یکی در دولت موقت بود که تعدادی ناو و هواپیمای جنگی سفارش دادیم که آمریکا به تعهدات خود عمل نکرد  ونتیجه مذاکرات شکست بود. مرحله دوم زمان کارتر بود که مذاکراتی صورت گرفت و نه تنها آمریکا به تعهداتش عمل نکرد، بلکه فشار تحریم ها را بیشتر کرد. مرحله سوم سال ۶۴ در اوج جنگ مذاکره داشتیم که این مذاکرات هم نتیجه ای نداشت و بعد از سال ها آمریکا ۴۲ هزار صفحه سند برای این مذاکره منتشر کرده، منهای کتاب هایی که نوشته شده است. اما در ایران یک برگ از این سند هم منتشر نشده و فقط خاطراتی از آن مانده است. وقتی ۳۰ سال قبل نشست و برخاستی بوده که ۴۲ هزار صفحه سند دارد، خدا می داند که در سال های اخیر چه اسنادی منتشر خواهد شد، اما همه این مسائل در صورتی اتفاق می افتد که هیچ کس در جمهوری اسلامی پاسخگوی این اسناد نیست.

وی ادامه داد: آمریکا عامل جو روانی که سال ۶۵ علیه ایران در کشورهای عربی آغاز شد، بود؛ که ایران با اسرائیل رابطه دارد و صدام توانست بسیاری از این قضیه استفاده کند؛ که مسئولان وقت، صحبتی از این مذاکره با آمریکا را نکردند، چرا که امروز مذاکرات زیر سوال می رود. همان سال امام دستور داد در مراسم ۱۳ آبان توضیحاتی جلوی لانه جاسوسی در خصوص این مذاکرات به مردم داده شود. ما برای مذاکرات قبل یک برگ سند هم نداریم؛ به همین دلیل است که ضربه می خوریم. اسنادی که منتشر شده مشخص می کند چه توطئه هایی موجود است. اگر کسانی می گویند که این اسناد بی ربط است، به ازای آن سند منتشر کنند.

عباسی اضافه کرد: مرحله چهارم مراودات ما با آمریکا، زمان جنگ تحمیلی بود که از یک طرف با ما مذاکره می کرد و از طرف دیگر به عراق کمک می کرد، به مواضع ما حملات گسترده داشت و بمب های شیمیایی بر سر مردم ما می ریخت. مرحله پنجم بعد از دفاع مقدس بود که دولتی در ایران سر کار آمد که پنجره را رو به غرب گشود. استانداردهای جهانی پول و بانک جهانی را پذیرفت که اثرات مضر آن را امروز می بینیم، که یکی از آثار آن، پیر شدن جمعیت و کاهش آن است و دیگری لیبرالیزه شدن اقتصاد کشور است که در آن سال ها به همه طرح های آمریکا تن دادیم. مرحله ششم نیز مربوط به دولت اصلاحات بود که گفتگوی تمدن ها را شعار خود قرار داد و در نهایت این شد که بوش ایران را در ردیف کره شمالی و عراق، متهم به شرارت کرد؛ اما ما با آمریکا همراهی کردیم تا به القاعده حمله کند.

کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: سال ۸۲ همراهی ایران بود که آمریکا، عراق و افغانستان را گرفت و همان جا تهدیدات علیه ما آغاز شد. همه تاسیسات اتمی ما به حالت تعلیق درآمد و دیدگاه های آمریکایی به ما تحمیل شد، اما سال ۸۴ رهبر انقلاب دستور فک پلمپ مراکز هسته ای را داد و مذاکرات از سر گرفته شد و هشتمین مرحله نیز از سال ۹۲ شروع شده که سال ۹۳ منجر به برجام شد.

وی ادامه داد: جان کری دیروز در دانشگاه شیکاگو در سخنرانی اش گفته که تحریم ها پابرجاست و قرار نیست هیچ کدام از تحریم ها برداشته شود. وقتی رئیس بانک مرکزی ما به آمریکا رفته و می گوید هیچ اتفاقی در مناسبات اقتصادی ما نیفتاده، چه انتظاری داریم؛ با وجود اینکه معاون وزیر امورخارجه آمریکا گفته هیچ قولی برای برداشتن یوتر به ایران نداده ایم. تنها کاری که در مذاکرات صورت گرفت این بود که همه تاسیسات هسته ای را از بین بردیم، بخشی از آن را بتن ریختیم و بخشی را تحویل دشمن دادیم، اما آمریکا حتی یک جمله از تعهدات خود را عمل نکرد و در مذاکرات  هم قید نکرده که یوتر را از مناسبات اقتصادی حذف کند . اگر آمریکا همین یک جمله را که منظور حذف یوتر از مناسبات اقتصادی جهان است، در مذاکرات برجام قید می کرد، ما می گفتیم قابل اعتماد است؛ اما آمریکا عملا کاری کرده که نه تنها خودش، بلکه جهان هم از رابطه با ما ترس دارد. همین مذاکرات تاکنون میلیاردها دلار به کشور ما خسارت وارد کرده است. در سوریه هم همین اتفاق افتاده، تروریست ها شکست خوردند. آمریکا برای حمایت از آنها مستقیم نیرو وارد می کند و این همان چیزی است که در جنگ ما هم اتفاق افتاد و آمریکا رسما به عراق کمک کرد.

عباسی افزود: دولت آمریکا روزهای پایانی خود را طی می کند و تا دولت بعدی هم ممکن است اتفاقات زیادی رخ دهد، اما همه کشورها از رابطه با ما واهمه دارند. آمریکا این همه در مذاکرات خود بدعهدی داشته، اما برخی افراد حرف از امام حسین علیه السلام در مذاکرات می زنند، لباس دین را می پوشند و علیه دین مذاکره می کنند.امام حسین(ع) هیچ مذاکره ای در جریان کربلا نداشت، بلکه فقط عمرسعد را نصیحت کرد. در جمهوری اسلامی هشت بار مذاکره با آمریکا اتفاق افتاده و ما رو دست خورده ایم، چرا دوباره تکرار می شود؟ اطمینان آمریکا از این است که می داند ما ملت مسلمان به تعهدات خودمان عمل می کنیم، اما حرف ما این است که یک مومن نباید از یک سوراخ دوبار گزیده شود . آمریکا حتی با دوستان خودش بدترین برخوردارها را می کند و نظرات خود را تحمیل می کند؛ چه طور انتظار داریم که به ما اعتماد کند و پایبند به تعهداتش باشد.

آمریکا با مفهوم بنیادین خودش هم صادق نیست چه برسد به ایران

وی با اشاره به شعار دموکراسی که توسط آمریکا داده می شود، گفت: مگر آمریکا شعار دموکراسی نمی دهد، چرا عمده دولت هایی که دیکتاتور هستند، دوست آمریکا هستند؛ چون آمریکا در تمام شعارهایش بحران ایجاد شده، همه کشورهایی که دیکتاتور هستند، حامی آمریکا هستند. هیچ کدام از کشورهایی که دموکراسی در آنها برقرار است از آمریکا حمایت نمی کنند.

کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: جامعه ای مثل آمریکا در مرحله ای قرار دارد که با وجود اینکه بیش از ۲۹۰ هزار نفر تاکنون در سوریه کشته شدند اما پای این ایستاده که این کشور باید تجزیه شود تا امنیت اسرائیل برقرار باشد. در یمن هم همین اتفاق افتاده؛ بحران صداقت آمریکا در دموکراسی، اخلاقی و ایدئولوژی فریاد می کند.

عباسی ادامه داد: چرا ما به آمریکا اعتماد می کنیم؛ آمریکا با مفهوم بنیادین خودش هم صادق نیست چه برسد به کشور ما. ما نمی توانیم جمهوری اسلامی باشیم ولی با ربا مبارزه نکنیم، با علوم انسانی غیر اسلامی مبارزه نکنیم و … اینها مبانی اعتقادی است؛ اگر کسی اینها را نفی می کند، از درون مشروعیتش مشکل دارد. آمریکا پوسته اش این گونه است یک لیبرال دموکرات است؛ که از درون هیچ چیز نیست. اینها با خودشان هم صادق نیستند با دوستان و دشمنان شان هم صادق نیستند حالا ما اصرار داریم که در مذاکرات هسته ای با ما صادق باشند.

وی با اشاره به اظهارنظر کارتر در خصوص اسلام گفت: حالا کار به جایی رسیده که کارتر برای ما اسلام شناس شده؛ که از یک سو با اسلام آمریکایی مانند ترکیه، از دین فقط یک سازوکار شخصی دیده می شود و از سوی با اسلام وهابی، القاعده و داعش را تربیت کرده. اینها معتقدند اسلام آمریکایی، اسلامی است که هیچ ضربه ای به غرب نزند، خشونت داشته باشد که اسلام را از چشم همه بیندازد، اسلام آمریکایی هر چیزی را به لیبرالیزم مورد نظر خودش تعبیر می کند.

کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به نظرات امام در مورد آمریکا گفت: امام معتقد بود آمریکا شیطان بزرگ، استکبار جهانی تروریست به نام ام الفساد غرب است. اینها تعبیرات امام از آمریکاست. آیا آمریکا تغییری کرده که حالا ما بر روی میز مذاکره با او می نشینیم؟ شما ببینید مناظراتی که برای انتخابات آمریکا رخ می دهد، فقط در مورد فساد است؛ این نتیجه ام الفساد غرب بودن آمریکاست و اینکه این کشور ریشه در فساد دارد. هیچ کدام از این تعبیرات امام راجع به آمریکا تغییر نکرده؛ بدتر شده که بهتر نشده است.

عباسی در خصوص مذاکرات گفت: ما باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم که در مذاکرات می خواهیم به چه برسیم. من قبل از مذاکرات هسته ای سندی را برای مسئولان فرستادم و به آنها تاکید کردم که اگر مذاکرات با فرض مثال به نتیجه برسد، تاثیر آن در اقتصاد ما پنج درصد بیشتر نخواهد بود . اگر بسیج را حذف کنیم، ولایت را حذف کنیم، حجاب را از سر زنان مان برداریم، باز هم مشکلات اقتصادی ما حل نخواهد شد. بعد از گذشت سه سال از مذاکره حاصل آن این شده که تولیدمان را از بین بردیم. فقط کالا وارد کردیم و به نتیجه ای هم نرسیدیم. این را بدانید که ما با رابطه با آمریکا و اروپا به جایی نمی رسیم؛ باید با کشوری مذاکره کرد که اقتصاد آن مشکلی نداشته باشد، نه با کشوری که اقتصادش در حال فروپاشی است. آنچه که قبلا هم داشتیم دارد از دست مان می رود. قبل از اینکه با آمریکا مذاکره کنیم، در فضای تحریم پیشرفت های زیادی داشتیم،  اما وقتی مراوده مان را با آمریکا مطرح کردیم، تمام داشته هایمان نیز از دست مان رفت.

وی گفت: توجیه آمریکا و غرب صداقت ندارد . تا زمانی که شما را به دین خودشان درنیاورند، دست از این مذاکرات برنمی دارند. ما موجودی هایمان را روی میز گذاشتیم و به دشمن دست دادیم و حالا دنبال آن می دویم. بارها کشور ما از انگلیس ضربه خورده؛ مگر در مذاکرات جز دنبال این هستیم که وضعیت اقتصادی کشور بهتر شود؟ که این خواسته محقق نخواهد شد. باید به دنبال هدف مان در مذاکرات باشیم، نه اینکه در را باز بگذاریم که هر کس می تواند به کشور بیاید.

کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: همان گونه که از صدر اسلام تاکنون مشاهده می کنید، در مذاکرات با استکبار به سودی نرسیدیم و تا امروز هیچ گاه اهل حق با کفار در پای میز مذاکره به نتیجه نرسیده اند.

عباسی در ادامه در پاسخ به سوالات دانشجویان و اینکه چرا رهبری اجازه مذاکرات را دادند؟ گفت: سال ۹۲ برای رهبری مشخص بود که این مذاکرات به نتیجه نمی رسد. ایشان اعلام کردند که به مذاکرات خوش بین نیستیم، اما می توانید مذاکره کنید. هدف رهبری این بود که مردم باید قانع شوند. مردم باید لمس می کردند که آمریکا قابل اعتماد نیست. رهبری از این قضیه مطمئن بودند، اما باید مردم هم به این اطمینان می رسیدند. مردم انتظار از مذاکرات دارند؛ که اگر این انتظارات برآورده نشود، اصل مذاکرات شکست خورده است.

وی در مورد استفاده از شبکه های اجتماعی نیز گفت: شبکه های اجتماعی واقعیت امروز است. باید بتوانیم به تولید بومی و استفاده حداکثری از این شبکه ها برسیم و سواد رسانه ای آن را در جامعه بالا ببریم که خطرات آن برای مردم کمتر شود.

کارشناس مسائل استراتژیک در مورد سوالی در خصوص فسادهای مالی در جامعه گفت: ما منکر فساد در جامعه خودمان نیستیم. من تاکنون بیش از ۴۰ بار به دلیل مبارزه با فساد در داخل حکومت در محاکم قضائی محاکمه شده ام، اما پدیده هایی مانند فساد به دلیل سیستم لیبرالیزم اقتصاد است. هر نوع فساد مالی که بیرون می آید، از اقتصاد لیبرالیزمی است. اگر فسادی در حکومت جمهوری اسلامی است، ربطی به اسلام ندارد بلکه بنیان آن اقتصاد لیبرالیزمی است که از آن بابک زنجانی و فسادهای میلیاردی بیرون می آید .بنابراین کسی که قائل به این نیست که آمریکا دشمن است، مدل اقتصاد آمریکایی را در کشور پیاده می کند؛ در صورتی که اسلام مورد نظر ما اسلام امام راحل و رهبری است.

عباسی  در مورد راه حلی غیر از مذاکرات برای حل مشکلات کشور گفت: مشکلات ما در مذاکره حل نمی شود . مشکلات از داخل کشور است که باید با جهاد کبیر حل شود. همان گونه که رهبر انقلاب اعلام کردند هیچ کشوری به عنوان الگو در توسعه اقتصاد اسلامی برای ما وجود ندارد. ما باید خودمان الگوی دیگران باشیم و از مراوده با آمریکا به هیچ چیزی نمی رسیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>