معیار‌های مناسب برای یک ازدواج موفق

یک روانشناس گفت: وقتی صحبت از معیار ازدواج می‌شود بهترین راه برای به دست آوردن معیار مناسب برای ازدواج مواردی است که در جامعه‌ی امروز منجر به طلاق می‌شود.

 

داوود ذوالفقاری روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ملاک‌های مناسب برای ازدواج اظهار کرد: وقتی صحبت از معیار ازدواج می‌شود بهترین راه برای به دست آوردن معیار مناسب برای ازدواج مواردی است که در جامعه‌ی امروز منجر به طلاق می‌شود.

ذوالفقاری بیان کرد: عواملی که در زندگی زوجین باعث طلاق می‌شود می‌تواند معیار مناسبی برای ازدواج باشد اولین نکته در ازدواج آن است که طرفین باید تقریبا ۶۰ درصد به بالا با یکدیگر مکمل باشند.

این روانشناس گفت: یکی از این نکته‌ها فاصله سنی زوجین است که در بعضی از نظریه‌ها فاصله سنی مناسب برای ازدواج را ۳ تا ۸ سال که مردان باید بزرگتر باشند تعریف کرده، اما نظریات امروزی سن عقلی را به عنوان معیار مناسب برای ازدواج در نظر دارد البته این موضوع را زیر سئوال نمی برد که خانم‌ها باید کوچک‌تر باشند.

وی اظهار داشت: مسئله بعدی موضوع درآمد فرد است. یک تناسب باید بین ایده آل فرد و آنچه وجود دارد دیده شود همچنین شغل از دیگر معیار‌های ازدواج است به عنوان مثال بعضی از آقایان با شاغل بودن همسر حود مخالف اند و یا بعضی از خانم‌ها به دنبال مردی هستند که شغل همسرشان از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار باشد.

ذوالفقاری اشاره کرد: موضوع بعدی جذابیت ظاهری است که امروزه روانشناسان به این مسئله رسیده اند این مسئله می‌تواند در تداوم زندگی و رضایتمندی زوجین تاثیر داشته باشد.

این روانشناس تصریح کرد: تحصیلات از دیگر عامل‌های مناسب برای ازدواج است تحصیلات طرفین باید برابر باشد که نوعی مکمل بودن مثبت به آن می‌گویند تحصیلات خانم‌ها اگر از آقایان بالا‌تر باشد در زندگی مشترک تاثیرات منفی می‌گذارد چرا که تحصیلات فرد را قدرتمند می‌کند این قدرت در نگاه بنیادی باید در اختیار مرد باشد و اگر خلاف این باشد می‌تواند رضایتمندی زناشویی را پایین آورد.

وی افزود: تفاوت‌های فرهنگی اگر بین زوجین زیاد باشد می‌تواند در زندگی مشترک تاثیرات منفی گذارد و زوجین باید پیش از ازدواج به این تفاوت‌های موجود توجه کنند.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه خانواده‌های طرفین باید از لحاظ موقعیت اقتصادی با یکدیگر تناسب داشته باشند، اظهار کرد: فاصله‌ی طبقاتی غیرمعقول بین دختر و پسر وجود نداشته باشد بهترین حالت آن است که هر دو در یک سطح اقتصادی زندگی کرده باشند در حالت‌های دیگر می‌تواند باعث اختلاف در زندگی زوجین شود.

این روانشناس گفت: مسئله بعدی سلامت روان طرفین است به طور مثال بدبینی، وسواس، افسردگی، استرس‌های بالا و… که این مشکلات روانی تاثیرات منفی در زندگی مشترک دارد که باید پیش از ازدواج بررسی شود و از نبود این مشکلات در طرفین مطمئن شد.

این روانشناس اشاره کرد: از دیگر معیار‌های ازدواج که باید زوجین پیش از ازدواج به آن توجه ککند تفاهم از موضوعات مذهبی و عقیدتی است که شامل پوشش، شرکت در مراسم‌های مذهبی، رعایت حلال و حرام و… است و دختران و پسران باید فردی را انتخاب کنند که تناسب مذهبی داشته باشند و تغییراتی در طرف مقابل خود ایجاد نکنند.

وی افزود: مسئله قومیت موضوعی است که بسیاری از افراد به هنگام ازدواج به آن اهمیت نمی‌دهند، اما موضوع بسیار مهمی است چرا که هر قومی اداب و رسوم مخصوص خود را دارد و تشابهات قومیتی میزان رضایتمندی در زندگی زناشویی افزایش می‌دهد و تفاوت‌های قومیتی این رضایتمندی را کاهش می‌دهد.

 

ذوالفقاری بیان کرد: بیان عشق و ابراز علاقع در زندگی زناشویی تاثیر زیادی دارد فردی که توانایی ابراز عشق به همسر خود را نداشته باشد زندگی زوجین را دچار مشکل می‌کند.

وی تصریح کرد: تمام این موارد مطرح شده می‌تواند در یک ازدواج موفق تاثیرات زیادی را به همراه داشته باشد. این عوامل شکل یک ازدواج خوب و بد را نشان می‌دهد

این روانشناس در نهایت خاطر نشان کرد: سلامت جسمی از دیگر معیار‌های ازدواج است به این معنا که یکی از طرفین بیماری خاصی نداشته باشند چرا که این مسئله بعد از ازدواج می‌تواند در میزان رضایمندی زوجین تاثیر داشته باشد و زندگی زوجین را تحت الشعاع قرار دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.