رئیس دانشگاه علم و صنعت در آمریکا چه می‌کند؟

می‌گویند برخورداری را خیلی کم می‌بینیم کارش دارند نیست، در جلسات نیست، در مراسم‌های تودیع و معارفه نیست، سه ماه تابستان نیست. به راستی برخورداری کجاست و چه می‌کند؟!

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «گاهی مواقع مسائل بی‌ربطی مطرح می‌شود، اینکه گفته‌اند من سفرهای طولانی‌مدتی دارم منظورشان چه مدت بوده؟ مگر خلافی اتفاق افتاده  که این بحث‌ها را مطرح می‌کنند؟ به نظرم در حال حاضر بسیار بحث بی‌ربطی است.» این‌ها حرف‌هایی که است که محمد علی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت در خصوص حواشی پیش آمده برای سفرهای طولانی مدتش به رسانه‌ها زده است. سفرهایی که از ۲۷ آذر ۱۳۹۲ وقتی  بر مسند ریاست این دانشگاه تکیه زد تاکنون رسانه‌ای نشده بود یا لااقل پایش به صحن علنی مجلس باز نشده بود! دانشجویان او را کمتر می‌بینند اساتید هم ایضا؛ می‌گویند برخورداری را خیلی کم می‌بینیم کارش دارند نیست، در جلسات نیست، در مراسم‌های تودیع و معارفه نیست، سه ماه تابستان نیست. به راستی برخورداری کجاست و چه می‌کند؟!

 

این نبودن‌های طولانی مدت آقای رئیس کار را به جایی رساند که کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی اعلام کند از وزیر اطلاعات در خصوص این سفرها سوال خواهد پرسید. این خبر به سرعت در رسانه‌ها و فضای مجازی پخش می‌شود و برخورداری که می‌خواهد ورق را برگرداند و فضا را تلطیف کند می‌گوید: اگر در رابطه با بحث علمی یا شخصی بودن سفرهای من توضیح خواستند، باید بگویم من هم سفرهای شخصی و هم سفرهای علمی و مأموریتی دارم، ولی تمام سفرهای مأموریتی‌ام با مجوز و به منظور بررسی امور علمی و آموزشی انجام می‌شود و سفرهای شخصی را هم با مرخصی انجام می‌دهم.

 

رفت ‌و آمدهای طولانی مدت برخورداری با اصول امنیتی کشور همخوانی ندارد

خبرنگار ما در مجلس این مساله را از حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی جویا می‌شود. او می‌گوید: یکی از موارد سؤال از محمود علوی وزیر اطلاعات کشورمان که با محوریت مسئله نفوذ انجام شده موضوع سفرهای خارجی رئیس دانشگاه علم و صنعت است. به نظر می‌رسد حضور خانواده وی در خارج از کشور و این‌گونه ارتباطات و رفت‌وآمدها باوجود مسئولیت‌های خطیری که رئیس دانشگاه مذکور در کشور دارد با اصول امنیتی برای اداره کشور هم‌خوانی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه گفته می‌شود که خانواده برخی دیگر از مسئولان نیز در خارج از کشور زندگی می‌کنند، تصریح کرد: از یک سو این رفت‌ و آمدها زمینه‌ساز نفوذ خواهد بود و از سوی دیگر در صورت بروز هرگونه اتفاقی در کشور فرد مسئول به‌راحتی می‌تواند از کشور فرار کرده و خارج شود این در حالی است که هیچ‌گونه تضمینی  برای بازگشت فرد متواری وجود ندارد.

 

برای اینکه پشت پرده رفت و آمدهای آقای رئیس را بفهمیم به سراغ کسانی می‌رویم که از قدیمی‌های علم و صنعت و از دوستان نزدیک او به شمار می‌رفتند. یکی از اساتید سابق دانشگاه علم و صنعت در خصوص همین حواشی می‌گوید: من حدود دو سال با آقای برخورداری در دانشگاه علم و صنعت همکار بودم و در آن دو سال شاهد این بودم که در تعطیلات طولانی مدتی مثل تعطیلات تابستان یا عید نوروز ایشان عمدتا به آمریکا سفر می‌کردند. دلیل رفت و آمدشان هم ظاهرا به نقل از چند تن از همکاران مطلع اقامت دختر ایشان در آنجاست که به گفته برخی اساتید از شخص آقای برخورداری نقل شده که برای دیدار دخترشان به آمریکا می‌روند.

 

ماجرای سفرهای طولانی رئیس دانشگاه علم و صنعت  به آمریکا

وی ادامه می‌دهد: برخی شنیده‌ها حاکی از داشتن گرین کارت برای شخص آقای برخورداری است و همان طور که می‌دانید هر شخصی که این کارت را دارا باشد هر شش ماه یکبار باید در کشور منظور حضور داشته باشد تا کارت ابطال نشود. غیاب طولانی مدت رئیس دانشگاه علم و صنعت باعث می‌شود تا در مواقع عدم حضور ایشان در دانشگاه متاسفانه سوء استفاده‌هایی صورت پذیرد. به طور مثال سر قضیه تمدید قرارداد ۴۰ تن از اساتید ارزشی این دانشگاه همین اتفاق افتاد. سال گذشته قبل از سفر آقای برخورداری به آمریکا آخرین جلسه جذب اساتید برگزار شد و در آن تصویب شد که قرارداد همه این اساتید تمدید شود اما به محض رفتن آقای برخورداری افراد ذی نفوذ در سیستم دانشگاه اعلام کردند که قراردادها یا تمدید نمی شود یا شش ماه تمدید می‌شود و چالش اساسی را برای اساتید جوان ایجاد کردند.

 

این استاد معتقد است: دانشگاه علم و صنعت دانشگاه با سابقه‌ای است و همه آن را می‌شناسند دانشگاه اساتید معتبری را به بدنه مدیریتی کشور معرفی کرده است و لزومی ندارد آدمی که سالی سه ماه چهار ماه در کشور نباشد مدیریت این مجموعه را به عهده گیرد؛‌مگر قحط الرجال است می توانند برای این امر از اساتیدی استفاده کنند که توانایی حضور تمام وقت و جدی تری را در دانشگاه دارند.

در میان صحبت‌های این شخص به  سوء استفاده بعضی عناصر نفوذی و لابی باز در دانشگاه در زمان نبود برخورداری اشاره شد که  این فرضیه را در ذهن ایجاد می کند که رفتن برخورداری و عملکرد ضربتی این جماعت برای اخراج بی سروصدای اساتید یک سناریوی از پیش طراحی شده باشد.

 

کریمی قدوسی نماینده مجلس هم در این خصوص می‌گوید: معمولاً برای انجام هر سفر، فرد به‌راحتی نمی‌تواند ویزا بگیرد. از سوی دیگر از آنجایی که آمریکا در کشورمان سفارتی ندارد افراد باید برای انجام امور سفرشان به کشور ثالث دیگری همچون ترکیه، دبی و… چندین بار بروند تا بتوانند ویزا دریافت کنند. پس از رفت و آمدهای فراوان یک ویزای خاص و ویژه برای یک سفر می‌دهند این در حالی است که فردی که به‌صورت مرتب به کشورهای خارجی سفر می‌کند از سیستم ویزای عادی عبور و گرین کارت دریافت می‌کند.

برای روشن تر شدن ماجرا فلاش بکی به یک سال پیش می‌زنیم زمانی که حکم اخراج بیش از ۱۰۴ استاد این دانشگاه را صادر کردند و قبل از عید نوروز ۹۵ با دوندگی‌های زیاد در ساختمان شیشه‌ای وزارت علوم این تعداد را به ۵۰ نفر کاهش دادند.

 

۹۴/۱۰/۲۹ اساتیدی که حقوق می‌گیرند اما اجازه تدریس ندارند!

یکی از اساتید دانشگاه علم و صنعت به خبرنگار ما می‌گوید: ۱۰۴ استاد با طیف مذهبی و معتقد به نظام و ولایت در دولت قبل جذب دانشگاه علم و صنعت شدند اما در حال حاضر با عوض شدن دولت و ریاست دانشگاه این اساتید انواع و اقسام اذیت‌ها را سر تمدید قرارداد و نداشتن حق تدریس در کلاس می‌بینند. رئیس دانشگاه جذب اساتید را به طیف اصلاح طلب سپرده و به همین خاطر ۴۸ نفر از این اساتید تنها برای شش ماه و تا بهمن ماه سال جاری تمدید قرارداد شدند به ۲۸ استاد دیگر که نیز تا مرداد ماه تمدید قرار داده شده‌اند گفته شده این یک تمدید موقتی است.

 

وی ادامه با اشاره به اینکه این اقدام از لحاظ قانون جذب هیئت علمی درست و دارای هیچ نقصی نیست ادامه می‌دهد: این در حالی است که دانشگاه همه فشار خود را روی پنج سال این اساتید گذاشته است و از طرفی ما شاهد این ماجرا هستیم که اساتیدی حتی بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۲ سال همچنان رسمی آزمایشی نشده‌اند و ریاست دانشگاه خیلی راحت آن‌ها را تمدید قرارداد می‌کند پس اگر قانون قانون است پس باید برای همه قانون باشد نه فقط برای ۱۰۴ استادی که در دولت قبل جذب شده‌اند.

این استاد دانشگاه علم و صنعت در توضیح استاد پیمانی به رسمی آزمایشی نیز تصریح کرد: هر استادی بعد از این دوره ۵ ساله می‌تواند با کسب امتیازات آموزشی پژوهشی به رسمی آزمایشی تبدیل شود و چند سال بعد به عنوان استاد رسمی شناخته خواهد شد اما مشکل ما دقیقا اینجاست که بعضی دانشکده‌ها به خاطر خصومت و اختلاف دیدگاه با این اساتید انقلابی حاضر به حضور آن‌ها در کلاس درس نیستند و به همین خاطر تا الان حاضر به ارائه پرونده تبدیل وضعیت آن‌ها نشده‌اند.

 

وی اقدامات مسئولین دانشگاه علم و صنعت را نوعی بازی دانست و افزود: هنوز از این ۱۰۴ استاد کسی اخراج نشده است اما به تعدادی از آن‌ها کلاس ارائه نمی‌شود و حق تدریس ندارند از طرفی حقوق هم دریافت می‌کنند و این بسیار خنده دار است هر چه قدر این اساتید خواهش کردند حالا که حقوقشان را می‌گیرند به آن‌ها درس ارائه دهند بی‌فایده است و گویی مشکل آن‌ها حضور این اساتید انقلابی سر کلاس درس است.

 

۱۳۹۴/۱۱/۵ بهانه‌های جدید دانشگاه‌ها برای اخراج یا لغو همکاری با اساتید!

یکی دیگر از اساتید این دانشگاه معتقد است: تقریبا ۵۰ نفر از اساتید ارزشی و انقلابی دانشگاه علم و صنعت را به دلایل واهی مثل عدم شرکت در فراخوان و یا به علت سرباز بودن و اینکه باید مجدد بعد از سربازی پروسه جذب را آغاز کنند و عده‌ای را نیز به بهانه ضعف علمی از ثبت قرارداد جدید محروم کرده اند.
این استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه فردی که به عنوان سرباز جذب دانشگاه می‌شود روال به این شکل نیست که پس از پایان مدت سربازی روند جذب وی از ابتدا شروع شود بلکه مدت سربازی جزو دوران کارآموزی محسوب می‌شود بیان داشت: این بدعتی است که دانشگاه علم و صنعت پایه گذار آن بوده است و در دانشگاه‌های دیگر دارای سابقه نبوده است. حدود ۱۲ نفر از اساتید جزو هیچ دسته بندی اعم از ضعف علمی و یا مشکل سربازی نیستند و من هم در ترم قبل در گروه معماری از ۱۶ عضو هیئت علمی رتبه دوم از نظر سطح علمی در ارزیابی دانشگاه را کسب کردم اما با این حال قرارداد ما را شش ماهه کرده‌اند.
این استاد دانشگاه ضمن اعلام سیاسی بودن این رفتار وزارت علوم و دانشگاه علم و صنعت بیان داشت: هیچ سیاست علمی پشت این بدعت نیست و حذف اساتید مومن و انقلابی از دانشگاه‌ها کاملا صحت دارد.

 

بنده هیچ خلافی انجام ندادم!

با همه این تفاسیر اما، برخورداری به محض با خبر شدن از این اتفاقات کل ماجرا را تکذیب می‌کند و در همان زمان در پاسخ به خبرنگاران می‌گوید: «اگر این مسئله درست باشد، من دیگر نباید به عنوان رئیس دانشگاه در اینجا حضور داشته باشم» چیزی که پس از حدود یک سال هنوز بر روی آن پافشاری دارد و در پاسخ به سوال ما در خصوص سفرهای پر حاشیه و پر تبعاتش اینطور می‌گوید: روز گذشته خبرهایی منتشر شد که گفته‌شده من سفری به خارج از کشور داشتم که پس از بازگشتم ۴۰ استاد دانشگاه علم و صنعت اخراج شدند مگر به این راحتی است که ۴۰ استاد در یک دانشگاه و در یک زمان اخراج شوند؟! هر کس این را بگوید متوجه می‌شود که دروغ است.
وی افزود: مخاطب باید آگاه باشد مرتباً چند سالی است که ارتباطات بین‌المللی علمی افزایش پیدا کرده هیئت‌هایی از دانشگاه‌های کشورهای مختلف به ایران می‌آیند و ما هم سفرهایی به این کشورها داریم ازجمله روسیه، آلمان، فرانسه، اتریش هستند که فقط من به این سفرها نمی‌روم بلکه روسای دانشگاه‌های دیگر هم در این سفرها شرکت می‌کنند که همه این سفرها از طریق کانال‌های قانونی و حساب‌شده است برنامه‌های سفرها مشخص است و سفرهای من مشکلی ندارد بنده هیچ خلافی انجام ندادم اگر تخلفی انجام داده باشم مسئولم که پاسخگو باشم.

 

اما اساتید جوان این دانشگاه روایت دیگری دارند. استعفای دکتر منان رئیسی از اساتید گروه معماری دانشگاه علم و صنعت به دلیل فشار گروهی خاص در محیط دانشگاه گواه این مدعاست.

 

به نظر می‌سد برخورداری در خصوص اتفاقات اخیر سعی می‌کند در سایه حرکت کند و فعلا از زیر بار تقصیراتش شانه پشت شانه خالی کند. دانشجویان دانشگاه هم از نبودن‌های طولانی مدت آقای رئیس به سطوح آمدند یکی از دانشجویان همین دانشگاه می‌گوید: آقای برخورداری زمان زیادی را در دانشگاه نیستند و بحث سفرهای ایشان چیزی است که نمی‌توانند کتمان کنند و صحت دارد؛ به‌طور مثال در سه ماه تابستان ما اصلاً ایشان را ندیدیم حتی در برنامه تودیع و معارفه‌ای که از ایشان دعوت‌شده بود نیز حضور نیافتند.

 

اپیدمی پرونده‌سازی مسئله‌ است که محیط دانشگاه از ابتدای دولت یازدهم با آن مواجه بوده است. پس از پرونده‌سازی برای دانشجویان مورد ظلم واقع شده‌ بورسیه و همچنین تشکل‌های دانشجویی، قرعه‌ی فال به نام اساتید انقلابی خورده شده است. حالا هم بحث سفرهای برخورداری نقل محافل شده و دست به دست می‌چرخد چیزی که قطع به یقین باید برای نمایندگان مجلس زنگ هشدار بوده باشد که در طرح نفوذ به جامعه علمی و دانشگاهی آن را مطرح کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.