اراده جدی در دولت برای تسهیل ازدواج جوانان وجود ندارد/ مسائل اصلی حوزه زنان معطل مانده است
نماینده سابق مردم تهران در مجلس گفت: اراده جدی در دولت برای تسهیل امر ازدواج جوانان وجود ندارد و اقداماتی که در این خصوص مشاهده میشود حداقلهایی را همچون افزایش وام ازدواج شامل شده که تأثیر زیادی در افزایش ازدواج نداشته است.
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس هشتم و عضو گروه آیندهنگری سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرنگار زنان و جوانان خبرگزاری فارس، با بیان اینکه مسائل اصلی حوزه زنان معطل مانده و به مسائل فرعی آن پرداخته میشود، اظهار کرد: موضوعات مهمی همچون پرداختن به تحکیم بنیاد خانواده، تسهیل ازدواج و تأمین امنیت اقتصادی زنان از موضوعاتی است که اولویت مهم جامعه زنان کشور به شمار میرود و از نهادهای مسئول حوزه زنان انتظار میرود که با بررسی و تحلیل دقیق مسائل، خلأهای قانونی آن را احصا کرده و در راستای برطرف کردن آن طرح و لایحه به مجلس ارائه کنند.
وی افزود: متأسفانه احکام برنامه پنجم در حوزه زن و خانواده به خوبی اجرا نشد و انتظارات لازم را برآورده نکرد و با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع خانواده آنچه مشاهده میشود این است که مسئولان حوزه زنان و نمایندگان مجلس به جای پرداختن به مسائل اصلی به حواشی میپردازند که دردی از جامعه زنان دوا نمیکند.
الهیان با بیان اینکه جار و جنجال تبلیغاتی و پرداختن به حواشی ظلم به جامعه زنان است، خاطر نشان کرد: قانون تسهیل ازدواج که مصوب سال ۸۹ بوده است معطل اجراست و اگر این قانون توسط دولت ناکارآمد تشخیص داده شده است باید اصلاح شود نه اینکه اجرای آن برای سالهای متوالی معطل بماند در حالی که تأخیر ازدواج و بالا رفتن آمار جوانان مجرد مسئله مهمی است که جامعه جوانان کشور درگیر آن هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم اضافه کرد: اراده جدی در دولت برای تسهیل امر ازدواج جوانان وجود ندارد و اقداماتی که در این خصوص مشاهده میشود حداقلهایی را همچون افزایش وام ازدواج شامل شده که تأثیر زیادی در افزایش ازدواج نداشته است.
وی با اشاره به مسأله سالمندی آینده جمعیت کشور بیان کرد: سالمندی جمعیت کشور مشکلات بسیاری برای ما رقم خواهد زد ولی متأسفانه مسؤولان به فکر حل مشکلات روزمره هستند و دوراندیشی و آیندهنگری در اقدامات آنها دیده نمیشود.
الهیان عنوان کرد: علاوه بر تسهیل ازدواج جوانان که رابطه مستقیم با حل معضل جمعیت دارد باید مشوقهایی برای فرزندآوری خانوادهها در نظر گرفته شود؛ کشورهای توسعهیافته که خطر جمعیت را احساس میکنند چنین مشوقهایی برای افزایش فرزندآوری در نظر گرفتهاند و جای خالی این مشوقها در کشور ما نیز احساس میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید