به جای تعیین مهریه بالا از شروط ضمن عقد غافل نشوید

یک کارشناس خانواده به دختران دم بخت پیشنهاد کرد به جای تعیین مهریه بالا به منظور تامین پشتوانه مالی از شروط ضمن عقد مناسب استفاده کنند.

محسن پوراحمد خمینی کارشناس خانواده و مدرس دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به آیه مبارکه ۲۱ سوره روم که خداوند در این آیه می‌فرمایند:« وَمِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیهَا وَجَعَلَ بَینَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً  إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یتَفَکَّرُونَ» «و از نشانه‏‌های او اینکه همسرانی از جنس خود شما برای شما آفرید، تا در کنار آنها آرامش یابید، و در میان‌تان مودت و رحمت قرار داد، در این نشانه‏ هائی است برای گروهی که تفکر می‏کنند.»، اظهار داشت: خداوند خانواده را یک نهاد مقدس برشمرده بطوری که امام صادق(ع) از پیامبر اکرم(ص) نقل فرمودند: «چیزی در نزد خدا محبوب‌تر از خانه‌ای که در آن پیوند ازدواجی صورت می‌گیرد وجود ندارد و چیزی در نزد خداوند مبغوض‌تر از خانه‌ای که در آن پیوندی با طلاق بگسلد وجود ندارد

پوراحمد ادامه داد: هر یک از زوجین وظیفه دارد از نهاد خانواده حراست کرده و مانع هرگونه تزلزل در پایه‌های این نهاد مقدس شوند؛ متاسفانه امروز برخی از رسم و رسومات در جامعه موجبات تزلزل در این نهاد مقدس را فراهم کرده است که از جمله آنها مهریه‌های سنگین برای دختران است.

این کارشناس خانواده تصریح کرد: برخی خانواده‌ها با نیت اینکه مهریه‌های سنگین باعث استحکام بنیان خانواده می‌شود، اقدام به وضع مهریه‌های بالا می‌کنند، در صورتی که پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: بهترین زنان امّت من، خوبروترین و کم مهریه ترین آنان هستند  و حضرت علی (ع) نیز می‌فرمایند: مهریه سنگین، موجب کدورت و دشمنی میان زن و شوهر می شود.

*قانون از شروط ضمن عقد حمایت می‌کند اما شرایط پذیرفتن مهریه سخت است

وی افزود: برخی دیگر از خانواده‌ها عقیده دارند در صورت وقوع طلاق، مهریه سنگین پشتوانه خوبی برای زن است که این امر هم با عدم حمایت قانون از مهریه های بیش از ۱۱۰ سکه منتفی شده است.

پوراحمد پیشنهاد کرد: به جای تعیین مهریه بالا به منظور تامین پشتوانه مالی دختران از شروط ضمن عقد مناسب استفاده کنیم،‌ مثلا می‌توان مهریه را سبک گرفت و در عوض شرط کرد که در صورت وقوع طلاق، زوج موظف است خانه، ملک یا فلان مقدار سکه به زوجه بدهد.

این کارشناس خانواده تاکید داشت: استفاده از این شرط می‌تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد از جمله احیای سنت پیامبر مهربانی(ص) مبنی بر اهمیت مهریه های سبک برای دختران و نفی مهریه‌های سنگین، جلوگیری از وقوع اختلافات زوجین و طلاق های بی‌مورد و هیجانی، جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی برخی افراد از مهریه های سنگین، حتی در صورت وقوع طلاق، زوج موظف است غیر از پرداخت مهریه، مفاد شرط را هم محقق کند.

وی با یادآوری این نکته که قانون به‌طور کامل از شروط ضمن عقد حمایت می‌کند ولی در رابطه با مهریه‌های بالای ۱۱۰ سکه در صورتی حمایت قانونی وجود دارد که زوج دارای تمکن مالی باشد خاطرنشان کرد: وجود این شرط باعث خواهد شد که مرد هم در کنار زن، تلاش بیشتری برای صیانت از نهاد مقدس خانواده داشته باشد.

این کارشناس خانوده خاطرنشان کرد: با توسل به این شرط در صورت وقوع طلاق، زن می‌تواند زندگی سالم خود را با نگرانی کمتر ادامه دهد.

*برخی شروط ضمن عقد باعث ناامن شده کانون خانواده است

پوراحمد با تاکید بر ارزش قانونی «شروط ضمن عقد» گفت: باید تلاش کنیم شروطی که در استحکام خانواده موثر هستند را در جامعه بشناسانیم البته از میان شروط ضمن عقد ازدواج، برخی شروط همانند شرط عنوان شده می توانند برای استحکام خانواده مفید باشند؛ اما برخی شروط  نیز باعث تزلزل و ناامن شدن نهاد خانواده و کاهش اعتماد میان زوجین می شوند.

این کارشناس خانواده شرط حق خروج از کشور بدون اذن شوهر را یکی از شروط متزلزل کننده بنیان خانواده برشمرد که مخالف دستورات دینی ماست و موجب ناامن شدن فضای خانواده می شود.

وی ادامه داد: در اسلام عنوان شده است: خروج زن بدون اذن شوهر از منزل خلاف شرع است و تعیین این شرط در ضمن عقد زمینه رشد بی‌اعتمادی در میان زوجین می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.